Od Dinamovih rezervi do mogućeg transfera od 35 miliona eura u roku od dvije godine

Uspon mladog Brazilca

Od Dinamovih rezervi do mogućeg transfera od 35 miliona eura u roku od dvije godine

Lille neće i naredne sezone igrati Ligu prvaka. Francuski šampionat je prekinut, a Lilleu je mjesto u Ligi prvaka pobjeglo za bod.

Ipak, Lille će u Ligu Evrope, ali po svemu sudeći bez svog sjajnog mladog štopera Gabriela Magalhaesa.

Lille se posljednjih godina pretvorio u pravu tvornicu igrača za velike evropske klubove, a jedan od onih na kojima će francuski klub zaraditi je i 22-godišnji Magalhaes.

Brazilac se prvi put u transfer špekulacijama pojavio početkom ove godine. Tada se zajedno sa još dvojicom svojih saigrača iz Lillea, veznjakom Soumareom i nepadačem Osimhenom, našao na naslovnici Marce koja je tvrdrila da je za svu trojicu zainteresovan Real Madrid.

Nakon toga su se pojavile informacije da je za Magalhaesa ozbiljno zainteresovan Ancelottijev Everton, ali posljednje glasine govore da će Brazilac gotovo sigurno u Napoli.

Navodno je dogovor postignut, a Lille će prihvatiti 30 miliona eura (+5 miliona eura bonusa) za transfer svog sjajnog mladog štopera.

Zanimljivo, Magalhaesa je Lille prije dvije i po godine slao na posudbu u Dinamo. Brazilac je u Dinamu proveo pola godine i to u rezervnom timu (Dinamo II), da bi se ubrzo vratio u Lille.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Magalhaes je za prvi tim Dinama upisao tek jedan nastup, nije dobio pravu šansu, ali je njegov razvoj od zagrebačkih dana do danas bio rapidan i sada se već o njemu priča kao o štoperu spremnom za evropsku elitu.

Bio je Brazilac neizostavan dio ekipe Lillea u sezoni 2019/2020 u kojoj je odigrao ukupno 34 utakmice u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi