Dok je Pjanić sa reprezentacijom, inostrani mediji najavljuju transfer njegove karijere

Mali princ mijenja sredinu?

Dok je Pjanić sa reprezentacijom, inostrani mediji najavljuju transfer njegove karijere

Inostrani mediji prenose kako bi Miralem Pjanić ovog ljeta mogao napustiti Juvents nakon tri godine provedene u klubu.

Španska Marca danas donosi listu želja Real Madrida na svakoj poziciji za predstojeće ljeto te poručuje kako će Madriđani vjerovatno dovesti dva vezna fudbalera.

Jedan od njih bi trebao igrati više u defanzivi, a drugi više u ofanzivi. U konkurenciji su Sergej Milinković-Savić, Thiago Alcantara i Miralem Pjanić, a Pogba je jedan od onih koji su više želja nego mogućnost. Također, treba reći i to da se još uvijek ne zna šta će biti sa Mateom Kovačićem koji je trenutno na posudbi u Chelseaju.

Osim toga, treba dodati da su u ofanzivnom dijelu veznog reda želje Nicolo Zaniolo iz Rome, Christian Ericsen iz Tottenhama i Eden Hazard iz Chelseaja. 

Italijanski i španski mediji su i ranije selili Pjanića u redove Real Madrida, a osim Kraljeva pominjala se Barcelona i Manchester City.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjeruje se kako Juve ne bi pustio svog veznog fudbalera ispod 80 miliona eura, ali za sada nema nikakvih nagovještaja da su čelnici Stare dame uopšte spremni razgovarati o prodaji Pjanića.

On je ove sezone odigrao ukupno 34 utakmice, postigao je četiri gola i upisao isto toliko asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi