Zinedine Zidane neočekivano ostaje bez jednog od najdražih fudbalera

Varane zatražio odlazak

Zinedine Zidane neočekivano ostaje bez jednog od najdražih fudbalera

E. Čaušević

Španski mediji već danima bruje o tome da će Real Madrid napraviti velike promjene u igračkom kadru na kraju ove sezone, te se svakodnevno špekuliše o novim pojačanjima ovog kluba.

Međutim, sigurno je da će biti i dosta odlazaka ovog ljeta sa Santiago Bernabeua, te još uvijek nije poznato koga je to Zinedine Zidane prekrižio za narednu sezonu.

Danima se špekuliše o tome koga će Kraljevi dovesti na ljeto, ali bi mogli ostati i bez nekih veoma važnih igrača. L'Equipe je objavio da bi Real Madrid na kraju sezone mogao napustiti Raphael Varane koji je u prvom Zidaneovom mandatu bio jedan od ključnih igrača u odbrani.

Navodno, francuski defanzivac je poručio čelnicima kluba da želi napustiti Bernabeu na kraju sezone što je za njih apsolutno neočekivana odluka ovog fudbalera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Još uvijek nije poznato iz kojih razloga Varane želi da ide, a L'Equipe navodno otkriva da jednostavno želi nove izazove u karijeri. Varane je u Real stigao prije osam godina iz Lensa i bio je totalna nepoznanica u svijetu fudbala.

Do sada je u dresu kraljevskog kluba odigrao 268 utakmica i osvojio čak 16 trofeja. Njega bi trebao zamijeniti Eder Militao koji na ljeto stiže u Real iz Porta. Ovaj transfer je već dogovoren i ozvaničen, te će Kraljeve koštati oko 50 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi