Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane: Nisu baš svi tužni zbog povrede Asensija...

Otvaraju se vrata za već otpisane igrače

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane: Nisu baš svi tužni zbog povrede Asensija...

Jedan od najperspektivnijih mladih igrača svijeta Marco Asensio doživio je rano jutros po našem vremenu vrlo tešku povredu protiv Arsenala u prijateljskom meču.

Real Madrid je saopštio da će Asensio morati na operaciju koljena što u prevodu znači da ga na terenu neće biti vjerovatno duže od šest mjeseci.

Španski mediji pišu kako novonastala situacija najviše odgovara Garethu Baleu. Naravno, ne želimo reći da se Bale obradovao povredi Asensija, ali taj događaj bi ga ipak mogao ostaviti u Madridu.

Nakon povrede Asensija, Real je ostao samo s nekoliko rješenja na krilnim pozicijama. Tu je naravno Eden Hazard koji je trenutno prva zvijezda tima, a od ostalih igrača nijedan nema baš jasnu situaciju kod trenera Zidanea.

Brahim Diaz, Takefusa Kubo i Rodrygo su igrači koji će, ili biti poslani na posudbu ili prebačeni u mlađe kategorije, dok je Vinicius Junior već ranije prebačen u B tim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uz ove fudbalere, Zidane ima na raspolaganju još Balea i Lucasa Vazqueza za koje se ranije govorilo da će sigurno napustiti tim. Ipak, čini se kako bi prije svega za Balea sada situacija trebala biti daleko bolja, a on je sinoć čak i zaigrao protiv Arsenala i postigao gol.

Da li će se ljubav između Velšanina i Real Madrida ponovo roditi nakon povrede Asensija, ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
Bejl je igrač, Zidan ga gotivi sto posto, samo ga perez ne voli zbog velikih obaveza prema njemu, a Bejl če opet razvaliti.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi