Dok konkurenti kiksaju, Vardy ima zanimaciju
FOTO: EPA

"Ja sam igrao Call of Duty"

Dok konkurenti kiksaju, Vardy ima zanimaciju

Leicester zahvaljujući pobjedi nad Watfordom ima pet bodova prednosti u odnosu na prateći Tottenham. 

Jedan od najzaslužnijih za ovosezonsku bajku svakako je i sjajni napadač Jamie Vardy, koji je za britanske medije izjavio da uopšte ne osjeća pritisak kako se prvenstvo približava kraju i da takvo raspoloženje vlada i u timu.

"Čuo sam da je dosta ljudi reklo kako su nam rezultati od srijede navečer išli u korist, ali ja sam igrao Call of Duty na PlayStationu", kazao je Jamie Vardy na pitanje šta je radio kada su Arsenal i Tottenham ispuštali bodove u srijedu navečer. 

U javnosti se sve više piše kako Leicester neće izdržati do kraja, no...

"Niko nam nije davao šanse ni na početku prvenstva. Svi su govorili da smo tim koji će se boriti za opstanak u Premiershipu, a vjerujte da nas je pritisak pratio sve dok nismo bili sigurno. Sada jednostavno uživamo u trenutnoj situaciji", dodao je 29-godišnji Vardy na kraju razgovora. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vardy za Leicester nastupa od 2012. godine i ove sezone je postigao 19 golova uz šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi