Dok se očekivao kraj karantina, novi igrač Dynama pozitivan na Covid-19

Ekipa će ipak moći krenuti s treninzima

Dok se očekivao kraj karantina, novi igrač Dynama pozitivan na Covid-19

Njemački drugoligaš Dynamo Dresden, čija se ekipa bliži kraju 14-dnevnog karantina zbog tri slučaja igrača pozitivnih na Covid-19, je saopštio da je i četvrti igrač zaražen, kao i jedan član stručnog štaba.

Međutim, Dynamo (koji se nalazi na dnu tabele 2. Bundeslige) je istakao da vlasti zbog novih slučajeva Covida-19 nisu produžile kolektivni karantin ekipi i da će samo inficirani dvojac biti izolovan.

Dobre vijesti za Dynamo su da su svi ostali, uključujući i trojicu igrača koji su prvobitno bili pozitivni, nakon nove serije testova negativni na koronavirus. To znači da je sve spremno da ekipa Dynama, bez obzira na nove slučajeve, od subote krene s trenažnim procesom.

Inače, Dynamo je o prvom pozitivnom slučaju u svojim redovima obavijestio javnost 4. maja, da bi pet dana kasnije još dvojica igrača bila pozitivna na Covid-19.

Ubrzo su lokalne vlasti donijelo odluku da čitava ekipa Dynama mora u karantin.

Rezultat odlaska ekipe Dynama u karantin bilo je otkazivanje prva dva meča nastavka sezone koje je tim iz Dresdena trebao igrači. Ubrzo je otkazan i treći meč. Inače, sezona "Cvajte" se nastavila 16. maja.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Sada se očekuje da Dynamo konačno odigra prvi meč i to 31. maja protiv Stuttgarta. Do tada će ekipa biti u izolaciji u hotelu.

Klupski doktor Onays Al-Sadi je rekao da se odluka lokalnih vlasti da čitavu ekipu pošalju u karantin "isplatila", bez obzira na kritike u javnosti da je ista bila pretjerana s obzirom da su u nekim drugim njemačkih regijama u karantin morali ići samo zaraženi igrači.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi