Dok se za njega interesuje pola Engleske, trener daje misteriozne izjave o njegovoj budućnosti
(Foto: EPA) Sjajni pepe je trenutno treći strijelac francuskog šampionata sa 16 golova

Gdje će Nicolas Pepe nastaviti karijeru

Dok se za njega interesuje pola Engleske, trener daje misteriozne izjave o njegovoj budućnosti

Mladi PSG-ov superstar Kyilan Mbappe je već neko vrijeme pod svjetlim reflektora kada je francuska Ligue 1 u pitanju. Međutim, u francuskom šampionatu "stanuje" još nekoliko igrača koji tek treba da se dokažu na vrhunskom nivou i koji bi uskoro mogli postati velike zvijezde.

Takav je npr. Rennesov Ismaila Sarr, a sigurno je to i Lilleov Nicolas Pepe.

Lille igra odlično ove sezone, drugi je na tabeli iza neprikosnovenog PSG-a, a velike zasluge za sjajan plasman ekipe ima i 23-godišnji Pepe.

Reprezentativac Obale Slonovače je treći strijelac šampionata sa 16 golova, a na njega su već "bacili oko" engleski velikani.

Još prije zimskog prelaznog roka se špekulisalo da bi ga u svojim redovima volio vidjeti Arsenal, potom su se pominjali još neki klubovi, a sada se sve više špekuliše da bi njegova sljedeća destinacija mogao biti Liverpool.

Ulje na vatru dolio je sada i trener Lillea Christophe Galtier koji je govorio o budućnosti svog sjajnog desnog krila.

"Pepe ima zaista sjajnu sezonu i konstatno napreduje, tako da je potpuno u pravu što želi igrati u ekipi koja igra Ligu prvaka. Dobro bi izgledao u timu sa crvenim desovima", istakao je Galtier.

Paprena cijena

Mnogi su odmah pomislili na Liverpool, međutim možda je Galiter samo želio istaći da se nada da će Pepe ostati u Lilleu. Kao što je poznato i Lilleova prva garnitura dresova je crvene boje (istina, šorcevi su uglavnom plavi).

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U vrijeme kada su se pojavile špekulacije da bi Pepe mogao put Otoka, Lille je odlučio postaviti cijenu za svog sjajnog ofanzivca.

Navodno je Lille spreman rastati se sa Nicolasom Pepeom u zamjenu za 80 miliona eura...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi