Dok većina današnjih fudbalera izigrava zvijezde, Sadio Mane je druga priča
Foto: Screenshot

Skromni Senegalac

Dok većina današnjih fudbalera izigrava zvijezde, Sadio Mane je druga priča

Sadio Mane iza sebe ima sjajnu prošlu sezonu, odlično igra i ove i trenutno je jedan od najboljih ofanzivaca na svijetu - bez ikakve dileme.

I dok većina današnjih fudbalera, pa čak i onih koji su još daleko od liga petice, izigrava zvijezde, bez obzira što su kvalitetom i statusom miljama daleko od toga, Sadio Mane, koji je istinska zvijezda, je očigledo iz nekog drugog filma.

Već je nebrojeno puta pokazao koliko je skroman, ali i spreman pomoći, a Sadio Mane je gotovo neprimijetnim gestom pokazao da je to jednostavno njegov priroda.

Njegov Senegal je jučer ugostio reprezentaciju Konga u kvalifikacijama za Afrički kup nacija i slavio pobjedu rezultatom 2:0.

Međutim, Maneov potez zbog kojeg je opet naišao na pohvale se desio pred samu utakmicu, nakon što je reprezentacija Senegala stigla pred stadion.

Naime, dok su njegovi saigrači prolazili pored jednog od članova osoblja koji je vadio stvari iz autobusa, Mane je odlučio zastati i pomoći mu tako što je uzeo i ponio dva paketa sa flašama vode.

Inače, Mane je uprkos činjenici da se nije upisivao u strijelce, jučer pružio sjajnu partiju u dresu svog Senegala i bio prava napast za defanzivce Konga.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi