Jedna fotografija otkriva koliki je junak bio Mane: Senegalac je bio spreman "poginuti" da bi zabio
Mane je pogodio u 94. minuti za 2:1

Napadač Redsa je platio skupu cijenu, ali je na kraju donio svom timu pobjedu

Jedna fotografija otkriva koliki je junak bio Mane: Senegalac je bio spreman "poginuti" da bi zabio

S. Pašalić, foto: EPA

Liverpool je jučer stigao i do desete pobjede ove sezone u Premier ligi i zadržao prednost od šest bodova ispred Manchester Cityja.

Redsi su slavili u gostima kod Aston Ville sa 2:1, ali ih je tanka linija dijelila od toga da upišu prvi poraz u sezoni.

Villa je povela u 21. minuti kada je Trezeguet savladao Alissona za 1:0, a taj rezultat se nije mijenjao sve do 87. minute kada je Robertson uspio da izjednači na 1:1.

Kada se činilo da će Liverpool osvojiti samo bod, Sadio Mane je nakon ubačaja iz kornera glavom pogodio za 2:1 i tako je postao junak utakmice.

Ipak, gol koji je Senegalac postigao ima i veću vrijednost kada se vidi koliko se žrtvovao da do njega dođe.

Naime, na jednoj fotografiji koja je nastala u trenutku kada je Mane šutirao na gol se vidi da je igrač Aston Ville udario Senegalca nogom u lice u pokušaju da izbije loptu, ali je napadač Redsa bio spreman da plati i tu cijenu samo kako bi svom timu donio sva tri boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi