SFK 2000 igra kvalifikacije za Ligu prvaka

Đoković: Očekivanja su velika, nadamo se prolazu

Krajem mjeseca u glavnom gradu BiH bit će odigran kvalifikacijski turnir za učešće u UEFA ligi prvaka za žene. 

Turnir će biti odigran u periodu od 23. do 28. augusta, a domaćin je aktuelni prvak BiH SFK Sarajevo 2000. U narednu rundu će se plasirati prvoplasirana ekipa grupe u kojoj pored SFK Sarajevo 2000 se još nalaze WFC Kharkiv iz Ukrajine, WFC Ramat Hasharon iz Izraela, te RIGAS FS iz Latvije.

O očekivanjima za SportSport.ba je govorila fudbalerka Jasna Đoković. 

"Svakako da možemo očekivati bolje rezultate ove godine. Trenirali smo dva puta dnevno na Bjelašnici i odradili smo kvalitetne pripreme", izjavila je Jasna Đoković i potom se osvrnula na svoju momčad.

"Ekipa je ostala ista, jedino nam je došla Amela Kršo iz Njemačke. Radi se o jako dobrom igraču. Kao što sam i rekla, očekivanja su velika i mi se nadamo prolazu dalje."

Fudbalerka SFK Sarajevo dodaje da nije upoznata s kvalitetom rivala. 

"Ekipe s kojima ćemo igrati ne poznajemo, ali iskoristit ćemo dostupan materijal kako bi ih analizirali i samim time što bolje se pripremili. Možda taj naš timski duh može biti prednost."

Olakšavajuća okolnost će biti i domaći teren.

"Svakako da će za nas biti prednost domaći teren. Iskoristila bih ovu priliku da pozovem naše navijače da nas podrže i gledaju jako dobar fudbal", istakla je Jasna Đoković na kraju razgovora za SportSport.ba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi