Startala nova sezona: SFK 2000 pobjedom otvorio sezonu

Ženska Premijer liga BiH

Startala nova sezona: SFK 2000 pobjedom otvorio sezonu

Samir Mlaćo

  Nogometašice SFK 2000 Sarajevo pobjedom nad novim premijerligašom ŽNK Iskra Bugojno (4:0) uspješno su startale u novu sezonu Premijer ženske lige BiH.

Sarajke su pitanje pobjednika riješile sa četiri pogotka u prvom poluvremenu, dok su Bugojanke u drugom pružile jak otpor i mreže su mirovale.

SFK 2000 je poveo u u 10. minuti kada Jasna Đoković izlazi pred Arnelu Begić i postiže prvi pogodak na susretu. Četiri minute kasnije nakon jedne diskutabilne situacije Melisa Hasanbegović pogađa za 2:0.

U 30. minuti grešku Naide Jusić koristi Armisa Kuč i već je bilo 3:0. Četvrti pogodak Sarajke su postigle u 40.minuti kada Selma Kapetanović trese mrežu gošći. Domaće igračice tražile su ofsajd te zastale ali se pomoćni sudija Nejra Ališpago nije oglasila.

U drugom poluvremenu Bugojanke su stvorile i par prilika te pružile jak otpor favorizovanom domaćinu, a sredinom drugog poluvremena Iskra je ostala i sa igračicom manje, s obzirom da je drugi žuti, odnosno crveni zaradila Ulmija Lužić.

SFK 2000 Sarajevo – ŽNK Iskra Bugojno 4:0 (4:0)

 

Teren: Trening Centar FK Sarajevo u Butmiru. Glavni sudija: Rajka Vuković (Novi Grad). Pomoćnici: Aida Jusufović i Nejra Ališpago (Sarajevo). Delegat: Igor Portner.

SFK 2000 Sarajevo: Hasanbegović E., Jašarević, Hasanbegović M., Đoković, Spahić Am., Kuč, Spahić Al., Kapetanović, Kršo, Hadžić, Dijaković. Trener: Samira Hurem.

ŽNK Iskra Bugojno:  Begić, Basara, Hadžo, Mešić, Bjelica, Lukić, Goretić, Lužić, Jusić, Koluh, Vujošević. Trener: Salim Duraković. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi