Doktor rukometa održao govor od kojeg ćete se naježiti

Deset minuta prije kraja utakmice

Doktor rukometa održao govor od kojeg ćete se naježiti

Rukometni doktor Veselin Vujović napravio je čudo i sa reprezentacijom Slovenije došao do osvajanja bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Iako su Slovenci gubili sa čak osam golova u drugom poluvremenu, rukometaši ove selekcije nisu gubili vjeru i igrali su do kraja bez obzira na zaostatak.

Činilo se nemogućim, ali Slovenci su napravili nevjerovatan preokret i slavili sa 31:30, a sa klupe ih je savjetovao i bodrio jedan od najboljih rukometnih stručnjaka današnjice.

Vujović je na jednom time-outu održao govor kojim je svoje igrače podigao iz mrtvih, čime je pokazao da u sportu nikada ne treba gubiti nadu.

"Sad morate da izginete, zadnjih deset minuta dajte sve u životu kao da je kraj svijeta", emotivno je svojim igračima poručio Vujović, koji su ga ozbiljno shvatili i uspjeli doći do pobjede koju u tim momentima niko nije očekivao.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi