Hrvatska na tragičan način ostala bez medalje na SP

Slovenija slavi bronzu

Hrvatska na tragičan način ostala bez medalje na SP

Rukometaši Slovenije su večeras u nevjerovatno zanimljivoj utakmici za treće mjesto savladali Hrvatsku rezultatom 31:30 i tako osvojili bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu.

Utakmica u Parizu dobro je počela za Hrvatsku koja je od starta nametnula svoj tempo i postepeno dolazila do sigurnog vodstva. U nekoliko navrata je bilo +4, da bi se na odmor otišlo sa komfornih +5 za selekciju naših zapadnih susjeda (18:13).

U nastavku utakmice je prednost Hrvatske rasla i do maksimalnih +8, ali su se Slovenci postepeno približavali. Hrvatska je vodila sa 29:24, a Slovenija je napravila seriju 5:0 i došla do poravnanja. Potom je Hrvatska povela sa 30:29, da bi Slovenci preko Janca i Mackovšeka došli do potpunog preokrata i velike pobjede. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Marguc, Cingesar i Bezjak sa po četiri pogotka, dok su se u Hrvatskoj najviše istakli Cindrić sa sedam, Štrlek sa šest i Šebetić sa pet pogodaka.

Hrvatska je imala sasvim dobro prvenstvo sve do sinoćnje polufinalne utakmice protiv Norveške, u kojoj je izgubila nakon produžetka. Kauboji su u posljednjoj sekundi regularnog dijela utakmice promašili sedmerac za pobjedu i tako ostali bez finala, da bi 24 sata kasnije doživjeli sličan šok i na tragičan način ostali bez medalje na Svjetskom prvenstvu.

Svjetsko prvenstvo, utakmica za 3. mjesto:

Slovenija - Hrvatska 31:30 (13:18)

Slovenija: Skok, Lesjak, Blagotinšek 3, Henigman 2, Marguc 4, Kavtičnik 1, Janc 2, Dolenec 2, Cingesar 4, Poteko, Kodrin, Gaber 3, Bezjak 4, Grebenc 3, Zarabec 1, Mackovšek 2.

Hrvatska: Stevanović, Pešić, Mihić, Duvnjak 4, Stepančić 1, Gojun, Matulić, Horvat 4, Kontrec 1, Mandalinić 1, Štrlek 6, Musa, Jotić, Mamić 1, Šebetić 5, Cindrić 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti