Doktori su jučer imali pune ruke posla oko Dejana Uzelca
Uzelac je povrijeđen u jednom od duela s ofanzivcima Radnika, ali je brzom intervencijom zaustavljeno krvarenje, te se ovaj defanzivac vratio na teren

Ušili ga na terenu, te je sa par šavova nastavio utakmicu

Doktori su jučer imali pune ruke posla oko Dejana Uzelca

D. Kurbegović, foto: E. Dindić

Fudbaleri Slobode i Radnika danas su na stadionu Tušanj remizirali 1:1 u okviru 1. kola Premijer lige BiH za sezonu 2020/21.

Jedan od trenutaka koji su bili svakako bitni za utakmicu jeste 36. minuta i sudar Uzelca i jednog od ofanzivaca Radnika, nakon kojeg je stoper Slobode ostao ležati na travi. Budući na cjelokupnu situaciju oko pandemije, odnosno korona virusa, Nogometni savez BiH uveo je na svakoj utakmici da moraju biti medicinski službenici (delegati), koji brinu o tome da se provode upute vezane za Covid-19, ali i cjelokupnu zdravstvenu situaciju na terenu.

Stoper Slobode u 36. minuti ležao je na terenu, krv je šikljala na sve strane, te je iznesen s terena. Zahvaljujući doktoru Slobode Amiru Azapagiću, ali prije svega doktoru Anelu Okiću iz Zenice, koji je bio u ulozi medicinskog službenika, stopera Slobode direktno su ušili na terenu stadiona Tušnja, te se ovaj defanzivac sa par šavova nakon par minuta vratio na teren.

Svakako da je veoma dobra stvar što je Nogometni savez BiH uveo da na svakoj utakmici ove sezone moraju biti medicinski službenici (delegati), šest doktora iz BiH koji su akreditovani kao službena lica brinut će o zdravstvenom stanju kako na stadionu, tako i na terenu po potrebi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uzelac je na poluvremenu ostao u svlačionici, nije se htjelo rizikovati budući da je dosta krvario, te mu je pružena adekvatna pomoć. U narednim danima bit će poznato hoće li ovaj defanzivac propustiti narednu utakmicu kluba iz Tuzle.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi