Amar Beganović nevjerovatnim golom spasio FK Sloboda poraza protiv FK Radnik

Remi na Tušnju

Amar Beganović nevjerovatnim golom spasio FK Sloboda poraza protiv FK Radnik

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Sloboda i Radnik remizirali su (1:1) u prvom susretu nove sezone Premijer lige BiH.

S obzirom na teške uslove za igru Sloboda i Radnik su na Tušnju odigrali zaista dobar meč, a na kraju su oba kluba osvojila po jedan bod.

Većim dijelom prvog poluvremena nismo vidjeli previše dešavanja na terenu. Sloboda je imala terensku inicijativu u prvih 20-ak minuta igre, ali bez prave šanse.

Sloboda je dosta vremena igrala sa igračem manje. Dejan Uzelac se povrijedio na samom početku, a tu prednost Radnik je umalo iskoristio u 36. minuti.

Vasić se našao u dobroj šansi. Šutirao je, a Golubović je dobro skinuo njegov udarac. Nekoliko minuta potom na drugoj strani prijeti Husejinović, no i golman Radnika je siguran.

U 45. minuti meča Radnik je poveo. Velibor Đurić sjajno upošljava Mahira Karića, a ovaj pogađa za 0:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Sloboda je umalo izjednačila. Mujagić sjajno šutira s vrha kaznenog prostora, ali Kozić sjajno brani.

Već u narednom napadu Radnik opasno prijeti. Nakon kornera Mahir Karić skače i sa dva metra ne pogađa mrežu Slobode. Zatim i Bradonjić nakon prekida ima šansu, ali iz dobre pozicije loptu šalje preko gola.

Kazna za promašaje gostiju stigla je u 61. minuti. Amar Beganović je pokušao ubaciti loptu, a ona je završila u mreži gostiju za izjednačenje rezultata na 1:1.

Potom se igra umirila. Igralo se čvrsto i borbeno, ali bez pravih šansi. Ostalo je do kraja 1:1 i oba tima su u sezonu krenula sa po jednim bodom.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Sloboda - Radnik 1:1 (Beganović 61' / Karić 45')

FK Sloboda: Golubović, Jusić, Uzelac (od 46. Mujkić), Beganović, Husejinović, Herić (od 65. Kurtalić), Tomašević, Husić (od 59. Omerović), Predragović (od 83. Salihović), Maksimović, Mujagić (od 65. Žerić). Trener: Gradimir Crnogorac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Radnik: Kozić, Novaković, Mekić (od 74. Sušić), Vasić, Bradonjić (od 81. Huseinbašić), Gogić, Karić, Đurić (od 74. Zukić), Motika (od 90. Šarić), Korasić, Šubert. Trener Slavko Petrović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Quartararo20
Jel moguce da nema snimka gola?
4 1
BN78
Izvuče se ova tuzlanska sirotinja,hajd valjda će sljedeći put popit petardu u Bijeljini.Znači Sloboda jedan od kandidata za ispadanje,srećom samo Mladost gora.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi