Dolaskom nove godine Haris Duljević nestao s terena

U 2020. nastupio na tri utakmice

Dolaskom nove godine Haris Duljević nestao s terena

A. Čaušević

Pred utakmice baraža za Evropsko prvenstvo izuzetno je zabrinjavajuća forma Harisa Duljevića koji je u eri Roberta Prosinečkog bio standardni reprezentativac BiH. 

Duljević je prošlog ljeta stigao u francusku Ligue 1 potpisavši ugovor s Nimesom nakon nekoliko sezona provedenih u njemčakoj Cvajti i dresu Dynama iz Dresdena.

Bivši fudbaler Sarajeva je u prvom dijelu sezone igrao redovno. Iil je bio starter ili je dobijao priliku sa klupe, međutim dolaskom 2020. godine nestao je s terena.

U novu godinu Duljević je ušao povrijeđen što je čini se i ostavilo traga na njegov status u klubu s obzirom da ga na posljednjih nekoliko mečeva uopšte nema u rosteru.

Ovaj 26-godišnjak je u 2020. godini u ligaškim mečevima na terenu proveo svega svega 26 minuta i to u porazu od Rennesa (0:1) i pobjedi nad Dijonom (2.0). Oba puta je ušao s klupe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Starter je bio samo jednom. Počeo je meč drugog kola Kupa Francuske i na terenu se zdaržao 59 minuta. Dijon je tada pobijedio Nimes s 5:0.

Duljević u dresu reprezentacije BiH do sada ima 23 nastupa, tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrao je na šest mečeva. U mečevima Lige nacija je nastupio u sve četiri utakmice.

Top Komentari

DanGraf
Izvikan igracic. Imamo bar petoricu boljih od njega u veznom redu.
7 0
enko
Mrzi ga trener.nasi igraci koji idu iz nase lige nisu navikli na pravi profesionalizam i onda se izgube.kada odes vani trebas zaboraviti na sve osim porodice.samo rad,rad dok ne upadnes u masinu.od nasih igraca koji su da kazem uspjeli,presudilo je to da odu veoma mladi, i talentovani i oni koji su tamo rodeni i navikli na rad i red.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije