Dolazak VAR-a u Englesku najviše će rastužiti Liverpool

Nekoliko spornih trenutaka

Dolazak VAR-a u Englesku najviše će rastužiti Liverpool

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola sinoć su kao gosti savladali Southampton sa 3:1 u meču 33. kola engleskog Premiershipa.

Redsi su tako došli do nove pobjede i vratili se na prvo mjesto sa dva boda više od Manchester Cityja koji ima i utakmicu manje. Liverpool sinoć nije blistao, ali su i pored toga na kraju uspjeli da dođu do itekako važnog trijumfa.

Međutim, nakon ovog meča ponovo je glavna tema u engleskoj javnosti bilo suđenje koje je, prema mišljenju mnogih, išlo na mlin kluba s Anfielda.

Jedan od spornih trenutaka desio se kod prvog gola Liverpoola za 1:1 jer mnogi vjeruju da je na početku akcije Mohamed Salah bio u ofsajdu. Ovo nije prvi put da su Redsi zbog ovoga na meti mnogih kritika.

Ranije u ovoj sezoni bilo je nekoliko nevjerovatnih odluka sudije u korist Liverpoola, a pretežno su to bili penali iznuđeni simuliranjem ili očigledni ofsajdi koji nisu signalizirani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na tim mečevima se dokazalo koliko je VAR neophodan u Premiershipu, a od naredne sezone će i on biti dio jedne od najjačih liga svijeta.

Fotografija 101 Great Goals.com.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Gledajuci ovo, Onaj ofsajd protiv Nigerije 2014 godine je kriminal!
0 0
mer12
cuj mnogi vjeruju citav korak u ofsajd poziciji jel linijski sudja slijep ili u njihovoj ligi nema niti jednog spatnog sudije nije dzaba da ih nema na SP nemaju pojma...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti