Dolazak Verrattija znači odlazak Rakitića?

Hrvat ide u Juventus?

Dolazak Verrattija znači odlazak Rakitića?

Endin Čaušević

O dolasku Marca Verrattija iz PSG-a u Barcelonu sve se više govori, no ukoliko se to desi jasno je da će biti odlazaka sa Nou Campa.

Barcelona ima dosta veznih igrača u svom kadru, no jasno je da neće svi imati mjesta u ekipi naredne sezone. Pogotovo ukoliko Katalonci dovedu nova pojačanja, a najveće šanse za dolazak ima veznjak francuske ekipe Marco Verratti.

Međutim, ukoliko dođe do ovog transfera iz Barcelone će najvjerovatnije otići Ivan Rakitić. Kako pišu mediji u Španiji, Ernesto Valverde neće imati mjesta za obojicu, a sigurno je da hrvatski reprezentativac nema plan da sjedi na klupi.

Interes za Rakitića pokazalo je nekoliko klubova, ali najviše se govori o tome da će ovaj vezni igrač karijeru nastaviti u Juventusu. Stara dama čeka strpljivo rasplet situacije s Verrattijem i sigurno je ako se to ostvari da će na adresu Barce stići ponuda za Rakitića iz Torina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 29-godišnji fudbaler u Barcelonu je stigao na ljeto 2014. godine za 18 miliona eura iz Seville. Već u prvoj sezoni sa katalonskim klubom osvojio je trostruku krunu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi