Neymar i Rakitić otkrili koga žele za trenera u Barceloni

Već ga dobro poznaju

Neymar i Rakitić otkrili koga žele za trenera u Barceloni

Već odavno je poznato da će Luis Enrique na kraju sezone napustiti Barcelonu.

Katalonci su u potrazi za novim trenerom, a kao prvi favorit se spominje Ernesto Valverde, sadašnji trener Athletic Bilbaa.

Ipak, fudbaleri Barcelone imaju svog favorita kojeg bi željeli vidjeti na klupi. Ako pitate Rakitića i Neymara, najbolji izbor za Barcelonu bio bi Juan Carlos Unzue, sadašnji Enriqueov pomoćnik kojeg igrači mnogo cijene.

"Juan Carlos je neko ko je godinama s nama. Dobro nas poznaje i dugo je u klubu, pa mislim da bi bio dobar izbor za novog trenera. Međutim, koga god rukovodstvo kluba izabere, podržat ćemo odluku", rekao je Rakitić, s kojim se složio i Neymar.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Juan Carlos Unzue ima 50 godina i u Barceloni kao pomoćnik radi od 2014. godine. U prošlosti je bio pomoćni trener Celte iz Viga i prvi trener Numancije i Racing Santandera, gdje nije imao toliko uspjeha.

Navodno, Neymarovo i Rakitićevo mišljenje dijeli većina fudbalera Barcelone, s tim što su za sada samo njih dvojica javno govorili o tome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi