Dolaze li za NK Vitez teški dani?

Napustili Premijer ligu, šta i kako dalje?

Dolaze li za NK Vitez teški dani?

Samir Mlaćo

NK Vitez je sezonu u Premijer ligi BiH okončao na posljednjem mjestu te će naredne sezone igrati Prvu ligu Federacije. Nedostatak organizacije u klubu, te skroman igrački kadar na kraju su presudili Vitežanima koji su već davno bili siguran putnik za niži rang.

Nije poznato šta će se u narednom periodu desiti sa Vitezom, s obzirom da su igrači i stručni štab otišli na odmor, a većini su istekli ugovori, te ne planiraju ostati u ovom klubu.

Klub je navodno voljan da većinu i zadrži pod istim uslovima u kojima su igrali nedavno završenu sezonu, a neizvjestan je i status trener Ivice Bonića, koji će uskoro postati vlasnik UEFA PRO licence.

"Na pauzi smo pa ćemo vidjeti. Svi ćemo imati razgovore sa čelnicima kluba, moramo vidjeti i ambicije, te planove za narednu sezonu. Sve mora biti mnogo organizovanije ukoliko želimo uspjeh", kazao je Bonić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pojedini navijači Viteza strahuju da za njihov klub dolaze teški dani, ali se nadaju ipak da će biti respektabilna momčad u Prvoj ligi Federacije.

Šta će se na kraju desiti ostaje nam da vidimo, međutim prema sadašnjoj situaciji Vitežanima se baš i ne piše dobro...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi