Serija GOŠK-a nastavljena u Vitezu

Trijumf Gabeljana za kraj sezone

Serija GOŠK-a nastavljena u Vitezu

Midhat Šljivak

Ekipa GOŠK-a savladala je na gostovanju Vitez sa 1:2 u susretu posljednjeg 10. kola Lige za opstanak.

Prvo poluvrijeme donijelo ne nešto bolju igru GOŠK-a. Imali su terensku inicijativu, imali su dobar napad sredinom prvog dijela, ali je Tipurić spasio.

Domaći su uzvratili u 28. minuti. Livaja je šutirao nakon kornera i pala je u gol, ali sudija je smatrao da nije prešla liniju, te je nastavio meč.

U 43. minuti meča nešto bolju igru GOŠK je krunisao golom. Nakon odličnog ubačaja sa desne strane u kaznenom prostoru gostiju se najbolje snalazi Nardin Mulahusejnović i pogađa za vodstvo gostiju od 0:1.

Otvoreno se krenulo sa obje strane i u drugom poluvremenu, a nakon nekoliko sjajnih za goste u 54. minuti Gabeljani stižu do vodstva od 0:2. Đajić se najbolje snašao u kaznenom prostoru i pogodio je za 0:2.

Vitežani se u meč vraćaju u 71. minuti. Prekrasn gol postiže Šivšić za smanjenje rezultata na 1:2 i nadu da domaći mogu izbjeći poraz.

Međutim, do kraja nisu uspjeli da dođu do gola. Ostal je 1:2 i Vitez se porazom oprostio od društva najboljih.

Liga za opstanak, 10. kolo:

Vitez - GOŠK 1:2 (Šivšić 71' / Mulahusejnović 43', Đajić 54')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VITEZ: Badrov, Stanić, Tipurić, Livaja, Hadžanović, Ivičić, Vrhovac, Bojo, Vranjić, Šivšić, Vukoja.

GOŠK: Brkić, Čolić, Rodin, Isić, Ereiz, Odak, Mišić, Đajić, Raguž, Mulahusejnović, So.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi