Rastali se s bivšim reprezentativcem BiH, na njegovo mjesto stigao Vida

AEK napravio odličan posao

Rastali se s bivšim reprezentativcem BiH, na njegovo mjesto stigao Vida

Eldar Ganibegović

Hrvatski defanzivac Domagoj Vida ima novi klub.

Nakon četiri i po godine provedene u turskom Bešiktašu, ovaj 33-godišnjak karijeru će nastaviti u Grčkoj gdje je potpisao za AEK.

Vida je potpisao dvogodišnji ugovor s grčkim timom gdje će zarađivati milion i po eura godišnje, a pola miliona je već dobio kao bonus za potpis. Još se čeka da AEK ozvaničiti ovaj transfer.

Klub iz Atine je tako napravio sjajan posao kada je defanzivni dio tima u pitanju. Prije nekoliko dana rastali su se s jednim bivšim reprezentativcem BiH, a sada je stiglo sjajno pojačanje kakvo je sigurno Domagoj Vida.

Potražite više informacija na temu Super League:

Podsjetimo, Vida je karijeru počeo u Osijeku, igrao je još za Bayer Leverkusen, Dinamo Zagreb i Dynamo Kyiv prije odlaska u Bešiktaš u januaru 2018. godine.

Za reprezentaciju Hrvatske, s kojom je osvojio svjetsko srebro prije četiri godine, nastupio je 98 puta i postigao četiri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi