Domagoj Vida od januara u Premiershipu
Iza Vide je poprilično zanimljiva karijera. Počeo je u Osijeku, igrao je u Bayeru, a preko zagrebačkog Dinama je otišao u kijevski (Foto: EPA)

Fulham želi Hrvata

Domagoj Vida od januara u Premiershipu

M. Šljivak

Hrvatski defanzivac Domagoj Vida (29) karijeru bi mogao nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Vida bi, prema navodima engleskih medija, mogao napustiti ekipu Bešiktaša i karijeru nastaviti u redovima londonskog Fulhama.

Menadžer tima sa Craven Cottagea Claudio Ranieri najavio je dovođenje defanzivca koji će pomoći ekipi u ostatku sezone, a kao idealno rješenje za svoj tim označio je reprezentativca Hrvatske.

Tako bi Vida mogao napustiti klub iz Istanbula nakon godinu dana. Tamo je došao iz kijevskog Dinama, gdje je proveo pet godina i pružao je zaista odlične partije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, nije samo Fulham taj koji želi Vidu. Everton i West Ham bi ga također rado vidjeli u svojim redovima, a spominje se i mogućnost prelaska u Monaco.

Vida je ove sezone odigrao ukupno 22 utakmice za Bešiktaš od čega je nastupio u 15 prvenstvenih susreta.

Top Komentari

Svojprisebi
Hoce vida s mitrom na rakijicu pa da leti z busa
3 1
Bosnjokalesija
Jeli to taj transfer kariere o kojem pricate vec godinu dana ?? Milenkovic-Savic de ce mo njega za 100Miliona ?? U Tuzla City ili u Cardif..... ?
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi