Kamara oteo loptu od Mitrovića, a Ranieri poludio: Želio sam ga ubiti!
Nakon očajnog početka sezone dolaskom Claudija Ranierija Fulham je konačno počeo igrati nešto bolje i sve je bliže sigurnoj zoni (Foto: EPA)

Francuz želio ispasti junak

Kamara oteo loptu od Mitrovića, a Ranieri poludio: Želio sam ga ubiti!

Midhat Šljivak

Fulham je danas došao do veoma važna tri boda pobjedom nad Huddersfieldom od 1:0.

Pobjednički gol postigao je srbijanski fudbaler Aleksandar Mitrović u nadoknadi vremena za velika tri boda.

Ipak, skandal na ovom meču izazvao je francuski fudbaler Aboubakar Kamara. Fulhamu je dosuđen penal, a Kamara je oteo loptu Mitroviću i bez dozvole je šutirao, te je promašio penal.

To je razbijesnilo menadžera tima sa Craven Cottagea Claudija Ranijerija, koji je nakon meča želio "ubiti" svog fudbalera.

"Rekao sam Kamari da ostavi loptu Mitroviću jer je on taj koji izvodi penale. Nevjerovatno je to da nije poslušao. Iskazao je nepoštovanje prema meni, klubu, timu u publici. Želio sam ga ubiti. Penale izdvodi Mitrović i to je to", rekao je Ranieri.

Aleksandar Mitrović je otkrio šta se tačno dešavalo

Napadač Fulhama Aleksandar Mitrović na kraju je spasio svoj tim, a otkrio je šta se dešavalo na u sukobu sa Kamarom.

"Imali smo malu raspravu. Mislim da je moj posao da izvodim penale. Kamara očigledno ne mislim tako i to poštujem. I ja sam ovo radio u prošlosti, promašio je i sve je to dio fudbala", istakao je srbijanski napadač.

U decembru prošle godine također je istu stvar kao i Kamara napravio i napadač Crystal Palacea Christian Benteke. Oteo je loptu od još jednog reprezentativca Srbije Luke Milivojevića u duelu protiv Bournemoutha, a i on je na kraju promašio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi