Domagoj Vida pred transferom koji je dugo čekao

Hoće li napustiti Ukrajinu?

Domagoj Vida pred transferom koji je dugo čekao

Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida bi se u bliskoj budućnosti mogao okušati u engleskoj Premier ligi.

Prema pisanju pouzdanih medija iz Engleske, Vida se nalazi na meti Sunderlanda koji je spreman angažovati hrvatskog defanzivca.

Sunderlandu ove sezone ide veoma loše u Premiershipu i sve su prilike da će se grčevito boriti za opstanak. S tim povodom su u klubu odlučili pronaći kvalitetno pojačanje u odbrani, a njihov izbor je upravo Vida.

Problem pri realizaciji transfera moglo bi predstavljati obeštećenje, jer kijevski Dinamo za Vidu traži 10 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Domagoj Vida je u karijeri nastupao za Osijek, Bayer Leverkusen, Dinamo Zagreb i Dinamo Kijev, a za reprezentaciju svoje zemlje je od 2010. godine sakupio 42 nastupa uz jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi