Domercant bez milosti
Domercant igra u odličnoj formi

Bh. košarkaši u Evropi

Domercant bez milosti

Henri Domercant proteklog vikenda imao je mnogo razloga za zadovoljstvo. Njegova Siena Montepaschi ostvarila je i 13-tu uzastopnu pobjedu u Seriji A, a osim što je nadigrala velikog rivala La Fortezzo iz Bologne sa visokih 107:81, bh. reprezentativac može biti sretan što je ponovo bio jedan od najboljih pojedinaca. Meč je okončao sa 17 poena.

Za razliku od Domercanta, Damir Krupalija nije se mogao pohvaliti pobjedom, iako je pružio dobru partiju.

Njegov Dijon se u 12. kolu PRO A lige sastao sa Pau Orthezom, jednim od najboljih timova Francuske te je na kraju morao priznati poraz (90:104). Krilni centar naše državne selekcije, koji je propustio posljednje kvalifikacije za plasman na “Eurobasket 2009” postigao je 10 poena te uhvatio 6 lopti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.