Domercant karijeru nastavlja u Rumuniji

Nekadašnji reprezentativac BiH

Domercant karijeru nastavlja u Rumuniji

D. Rakanović

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Henry Domercant karijeru će nastaviti Rumuniji. 

On je potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. 

Ovaj 37-godišnji bek odlučio je nastaviti sa profesionalnim igranjem košarke, nakon što je imao jednu godinu pauze. 

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca će igrati u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona i u drugom kolu kvalifikacija će se sastati sa pobjednikom dvomeča između Bosne Royal i Ludwigsburga.  

Trener kluba Mahais Silvasan smatra da će Domercant svojim iskustvom pomoći njegovoj ekipi.  

"Doveo sam Domercanta u nadi da će nam pomoći kako bi poštedili Rašića. Zadovoljni smo što smo uspjeli dovesti tako zvučno ime kao što je Domercant. On će sigurno predstavljati pojačanje, i učićemo iz njegovog iskustva", rekao je Silvasan. 

Domercant je tokom karijere u Evropi nastupao za Olympiacos, Juvecaserta, Spartak St.Petersburg, Dynamo Moscow, Unics Kazan, Anadolu Efes, Pinar Karsiyaka, Galatasaray. Posljednji klub u kojem je igrao bili su Idaho Stampede, ekipu iz razvojne NBA lig (NBADL).

On je za reprezentaciju BiH nastupao na Eurobasketima 2005. i 2011. godine. Na Eurobasketu u Litvaniji prije šest godina postizao je prosječno 13,2 poena, uz 3,4 skokoa i 1,8 asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi