Domercant pred potpisom za Galatu

Reprezentativac BiH se vraća u Tursku

Domercant pred potpisom za Galatu

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Henry Domercant nalazi se pred potpisom ugovora za tursku ekipu Galatasaraya.

Turski mediji tvrde kako je Domercant stigao u Istanbul na finaliziranje dogovora sa predstavnicima Galate, te da bi trebao sa istanbulskom ekipom potpisati ugovor na dvije godine.

Domercant je prošlu sezonu proveo u ruskoj ekipi Spartaka iz St. Petersburga, za koju je u prosjeku ubacivao 15,7 poena po susretu.

Domercant je reprezentativac Bosne i Hercegovine, u čijem je dresu debitovao na Evropskom prvenstvu 2005. godine, a selektor bh. tima na ovog košarkaša računa i na predstojećem Evropskom prvenstvu koje će se krajem avgusta održati u Litvaniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.