Dominacija šampiona: Pet najskupljih igrača Premijer lige su članovi FK Sarajevo

Prema podacima Transfermarkta

Dominacija šampiona: Pet najskupljih igrača Premijer lige su članovi FK Sarajevo

A. Čaušević

Ažurirane su vrijednosti igrača iz Premijer lige BiH na specijalizovanom portalu Transfermarkt.

Prošlu sezonu na superioran način je okončao FK Sarajevo. Bordo klub je osvojio prvu duplu krunu i zato ne iznenađuje zašto najskuplji igrači bh. prvenstva upravo dolaze iz redova šampiona.

Čak pet prvih igrača sa liste najskupljih je ugovorom vezano za aktuelnog bh. prvaka te bi klub adresiran na Titovu 38b u narednim prijelaznim rokovima mogao zaraditi popriličnu sumu novca od eventualne prodaje ovih igrača. 

Prema Transfermartku samo jedan igrač vrijedi milion eura te je ujedno i najvrijedniji igrač Premijer lige. Interesantno ne radi se o napadaču ili veznjaku već o golmanu. 

Riječ je o Vladanu Kovačeviću koji je na najbolji mogući način iskoristio iznenada ukazanu priliku u sezoni iza nasa.

Talentovani golman je iskoristio ukazano povjerenje Husrefa Musemića, a u međuvremenu je stekao i status A reprezentativca.

Naredna četverica na listi su također članovi FK Sarajevo. Amar Rahmanović i Benjamin Tatar vrijede po 800.000 eura, a zatim slijede Miloš Stanojević (700.000 eura) te Selmir Pidro (700.000 eura).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najbolji strijelac iz minule sezone i napadač Željezničara Sulejman Krpić vrijedi 600.000 eura, baš kao i desni bek Zrinjskog, Advan Kadušić.

Veznjak Zrinjskog Frane Čirjak vrijedi 550.000 eura, dok vrijednost od pola miliona ima niz fudbalera: Irfan Hadžić (čeka se zvanična potvrda prelaska u Zrinjski op.a.), Darko Lazić (Sarajevo), Stipo Marković (Široki Brijeg), Haris Hajdarević (Željezničar), Halid Šabanović (Sarajevo) i Nemanja Anđušić (Mladost DK).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Jbt jest nam losa liga kad samo jedan igrac vrijedi pisljivih 1m €
0 2
Mungos
hahahahahah
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi