Hoće li FK Sarajevo dobiti novac od drugog pretkola Europa lige?

Bordo klub će napuniti kasu

Hoće li FK Sarajevo dobiti novac od drugog pretkola Europa lige?

A. Čaušević

Ovogodišnju evropsku avanturu Sarajevo će započeti na stadionu Asim Ferhatović Hase, a nastaviti na Celtic Parku. 

Bordo klub kao osvajač Premijer lige plasirao se u kvalifikacije za Ligu prvaka, a za protivnika će imati slavni Celtic. Susreti će se igrati 9. ili 10. jula, te sedam dana kasnije.

Od prošle sezone UEFA je uvela pravilo da šampioni koji ispadnu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka svoj evropski put nastave u drugom pretkolu Europa lige - staza šampiona.

Voljom žrijeba u Nyonu pobjednik dvomeča Celtic - FK Sarajevo se kao "sretni par" automatski plasirao u treće pretkolo Europa lige te će prekskočiti tu prepreku kvalifikacija.

Nastup u drugom pretkolu Europa lige donosi 260.000 eura pa će biti interesantno vidjeti da li će u slučaju ispadanja od Celtica Sarajevo inkasirati taj iznos.

Bh. prvak za sada ima sigurnih 560.000 eura jer nastupi u prvom pretkolu Lige prvaka te trećem pretkolu iznose po 280.000 eura.

Računajući minimalno dvije domaće utakmice te zaradu od TV prava zbog duela od meča sa Celticom već se da naslutiti da će ovo ljeto biti izuzetno profitabilno za FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U slučaju da Bordo tim inkasira i 260.000 eura od drugog pretkola Europa lige, a što će se vjerovatno i desiti, kasa višestrukog prvaka BiH bi mogla biti napunjena za oko 2 miliona KM.

Inače, Sarajevo će danas saznati potencijalnog protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka, dok je žrijeb za treće pretkolo Europa lige na programu 22. jula. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzebra2019
U Vjetnamu trljaju ruke , već..
0 0
Kladionicar_iz_mira
Ima i iznos od 260.000 eura za sve sampione koji ne uspiju uci u gruonu fazu. Tako da Sarajevo vec sada ima sigirnih 1.080.000 eura samo od UEFA-e. Kad se dodaju karte, sponzori, TV prava izaci ce haman na 3.000.0000 maraka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi