Dominacija Zvezde i dvije lopte u mrežu HJK-a na Marakani

Kvalifikacije za Ligu prvaka

Dominacija Zvezde i dvije lopte u mrežu HJK-a na Marakani

Crvena zvezda je večeras na Marakani ugostila ekipu HJK Helsinkija u prvom meču drugog pretkola Lige prvaka i slavila pobjedu, rezultatom 2:0.

Crveno-bijeli su kontrolisali utakmicu i dominirali u svim segmentima (HJK je uputio samo jedan šut ka golu domaćih), a na kraju su uspjeli stići do dobrog rezultata pred revanš.

Prva ozbiljnija prilika pred golom HJK-a viđena je u osmoj minuti kada je Boakyeov šut blokirao jedan igrač gostiju.

Osam minuta kasnije se zatresla mreža Zvezde, ali je tome prethodio ofsajd u kojem se nalazio fudbaler gostiju, pa nije bilo razloga za brigu među pristalicama beogradskog tima.

Sljedeće veće uzbuđenje viđeno je u 25. minuti. Mogla je Zvezda tada do prednosti, ali je Marko Marin iz odlične pozicije šutirao ravno u golmana gostiju.

Dvije minute kasnije Zvezda ipak stiže do prednosti. Mirko Ivanić je uputio sjajan centaršut, a Richmond Boakye pogodio za 1:0.

Imala je Zvezda dobru šansu preko Marina i u finišu prvog dijela, ali se na odmor ipak otišlo minimalnim vodstvom domaćih.

Opasnije je bila Zvezda i u nastavku i kontrolisala meč. U jednom momentu je tempo igre drastično opao, ali se onda Zvezda u finišu meča probudila.

Taman kada se očekivalo da će Zvezda sa samo 1:0 otputovati na revanš, rezervista Milan Pavkov je u 90. minuti pogodio za konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tako je Zvezda na Marakani stekla finu zalihu za revanš u Helsinkiju.

Inače, uspješniji iz duela Crvene zvezde i HJK Helsinkija u trećem pretkolu LP ide na uspješnijeg iz dvomeča Kopenhagena i TNS-a. Kopenhagen je u prvom meču na svom terenu slavio pobjedu od 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi