Elvir Baljić otkrio šta je Edin Džeko rekao vlasniku Fenera: "Ako očekujete to, onda griješite"

Bh. reprezentativac gura Fener prema tituli

Elvir Baljić otkrio šta je Edin Džeko rekao vlasniku Fenera: "Ako očekujete to, onda griješite"

Edmir Škorić

Reprezentativac BiH Edin Džeko nastavlja da briljira u Turskoj, a danas je postigao hat-trick u 5:0 pobjedi Fenerbahčea na gostovanju kod Pendikspora.

Fener je u 10. kolu upisao 10. pobjedu i za sada djeluje da niko ne može da zaustavi ovaj tim predvođen najboljim strijelcem i kapitenom Edinom Džekom, koji je trenutno na 10 golova, a toliko ima i Mauro Icardi pa je za očekivati da se njih dvojica do samog kraja bore za laskavu titulu najboljeg strijelca.

Ali poznavajući Edina, on samo želi titulu koju navijači Fenera čekaju još od 2009. godine. Dovedena su neka zvučna pojačanja tokom ljeta, a osim Džeke došli su i Dušan Tadić, Dominik Livaković, Cengiz Under, Fred...

Uprava Fenerbahčea odradila je sjajan posao, na čelu sa predsjednikom Alijem Kocom. A sada je u jednoj turskoj emisiji gostovao Elvir Baljić, nekadašnji reprezentativac BiH koji je također igrao za Fenerbahče, iz kojeg je 1999. godine prešao u Real Madrid, gdje se doduše nije dugo zadržao.

Nedavno su Baljić i Džeko uživali zajedno u Istanbulu, a glavna tema svakako je bio Fenerbahče. Gostujući u sportskoj emisiji u Turskoj, Baljić je otkio šta je Edin Džeko rekao prvom čovjeku Fenera tokom ljetnog prijelaznog roka.

Oglasi

"Ako očekujete prvenstvo samo dovodeći mene, griješite. Važni su i igrači pored mene", navodno je rečenica koju je Džeko izgovorio, a onda ga je prvi čovjek istanbulskog velikana poslušao, pa doveo sjajne igrače.

Poznato je da je Edin pomagao Feneru da dovede Radeta Krunića, ali je Milan ipak ostao uporan da ga zadrži, ali očekuje se da će već na zimu lider Superlige ponovo krenuti po našeg veznjaka.

Nakon današnje pobjede Fenerbahče se vratio na vrh tabele, a ukupno su u svim takmičenjima ove sezone odigrali 19 utakmica i - pazite sad - upisali 19 pobjeda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Navijači tog kluba su u euforiji, uvjereni da će nakon dugo vremena njihov tim postati prvak Turske, ali ima iste ciljeve i iste želje i Galatasaray koji je upisao devet pobjeda uz jedan remi ove sezone.

Dok Fener reda pobjede u Konferencijskoj ligi, Galata u teškoj grupi Lige prvaka pokušava proći dalje. Do sada je odigrala neriješeno s Kopenhagenom, pobijedila United, pa izgubila nedavno od Bayerna.

Top Komentari

adnan_hz
Kako od 2009. godine cekaju titulu molim vas? Prvaci bili 2013/2014. Do kad cete biti nepismen portal?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi