Hrvat iznenadio izborom: U reprezentaciji godinama vode hladni rat, a Livakoviću su na prvom mjestu!
Foto: Nera Simic/Cropix

U razgovoru za turske medije

Hrvat iznenadio izborom: U reprezentaciji godinama vode hladni rat, a Livakoviću su na prvom mjestu!

Admin Čaušević

Ako u nekoj reprezentaciji nije upitan golmanska pozicija to je slučaj u Hrvatskoj gdje Dominik Livaković suvereno čuva gol, a tako će biti i na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Livaković je u razgovoru za turske medije otkrio da mu je golmanski uzor Iker Casillas što i nije iznenađenje pošto je Španac definitivno obilježio jednu eru.

Upitan kojeg golmana voli najviše gledati, hrvatski čuvar mreže dao je zanimljiv izbor. Naveo je Marca Andre Ter Stegena i Manuela Neuera.

U posljednje vrijeme Hrvat pokušava da se ugleda na Neuera te zna često napustiti gol, međutim taj segment još uvijek nije savladao u potpunosti.

Ter Stegen i Neuer već godinama vode hladni rat za jednicu reprezentacije Njemačke, a generalni dojam je da obojica golmana zaslužuju da čuvaju gol Elfa.

Oglasi

Neuer je dugogodišnji kapiten Njemačke, ali nakon 2023. godine koju je proveo van terena zbog povrede otvorila su se vrata Ter Stegenu.

"Naravno da želim zadržati broj jedan, ne znam kakav je status sa Manuelovim oporavkom, ne mogu na to utjecati, ne želim da trošim energiju na to", rekao je Ter Stegen u septembru te nastavio:

"Bila je 2017. godina kada je Manuel bio broj 1. Pokazao sam šta mogu i nadao sam se da ću biti na golu. Ali nije bilo tako. To je bila trenerova odluka. Sada je drugačije i mogu igrati".

Ipak, Ter Stegnova sreća je bila kratkog daha pošto se i sam povrijedio te će zbog operacije leđa pauzirati neko vrijeme.

U međuvremenu iz Njemačke stižu vijesti da je Julian Nagelsmann već odlučio da na Evropskom prvenstvu broj 1 bude Neuer što je bolan udarac za Ter Stegena.

Bez obzira što je jedan od najboljih golmana svoje generacije vrlo lako se može desiti ovaj 31-godišnjak ne upiše niti jedan nastup na velikim takmičenjima. Do sada je za Elf branio 38 puta, ali isključivo u kvalifikacionim i prijateljskim susretima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi