Livaković konačno otkrio Modrićeve riječi o kojim bruji Turska: "Rekao mi je da je Fenerbahce..."

Hrvat je na kraju stigao u Fenerbahce

Livaković konačno otkrio Modrićeve riječi o kojim bruji Turska: "Rekao mi je da je Fenerbahce..."

Admin Čaušević

Dominik Livaković je dao opširan intervju za turske medije u kojem je govorio o svom transferu u Fenerbahcu, kako se snašao u turskom velikanu te planovima za budućnost. Posebnu pažnu su privukli savjeti Luke Modrića.

Livaković kao i cijela ekipa Fenerbahcea iza sebe ima turbulentan period. Razlog za to je nekoliko neočekivanih i teških poraza, ali situacija se smirila pobjedom nad Sivassporom (4:1).

Fenerbahce je ljetos uložio ozbiljan novac na pojačanja, a jedan od najboljih poteza je dovođenje Livakovića iz Dinama za 6.65 miliona eura.

U razgovoru za turske medije sjajni golman je otkrio šta je to presudila da potpiše za Fenerbahce i šta mu je to Modrić savjetovao kada se dvoumio oko transfera.

"Moji saigrači iz reprezentacije su bili veoma sretni kada sam potpisao za Fenerbahce.Većina njih su mi poslali poruke. Pričao sam i sa Modrićem prije transfera", rekao je Livaković te nastavio:

Oglasi

"Onda mi je on rekao: 'Fenerbahce bi bio sjajan za tebe. To je veliki klub sa ciljevima, sa bogatom historijom.' Znam Luku već dugo vremena i on mi je jedan od bližih prijatelja."

"Jako poštujem Dinamo, taj klub je imao ključnu ulogu za moj razvoj. Izbor Fenerbahcea je bio presudan iz nekoliko razloga. Bio sam impresioniran klupskim planovima, željom za uspjehom i strašću za igrom."

Zahvalan Džeki i Tadiću

"Prije transfera sam razgovarao s nekim ljudima. Informisao sam se kod bivših i sadašnjih igrača u Turskoj da dobijem informacije iz prve ruke. To je pojačalo moje uvjerenje da potpišem za Fenerbahce."

Hrvatski golman je govorio i odnosu sa Edinom Džekom i Dušanom Tadićem koji su u Fenerbahce stigli nekoliko sedmica prije njega.

"Apsolutno su mi olakšali adaptaciju. Džeko, Tadić i Zajc su bili nevjerovatno susretljivi od samog početka. Zahvalan sam im na tome."

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Livaković je dodao kako mu u ostatku sezone osvojiti titulu sa Fenerbahceom te učiniti njegovu zemlju ponosnom na Evropskom prvenstvu.

"Naš cilj je biti na vrhu i boriti se za titulu. Bez sumnje postoji pritisak da budemo prvaci, ai taj pritisak koristimo kao motivaciju. Fokusirani smo na svaki meč i težimo da ostvarimo najbolji rezultat", poručio je Zadranin.

Top Komentari

BosanskaSvedska
A joj mali braco vraca se majci Turskoj.
1 0
Uranija
U stilu prekodrinske mitomanske žute štampe… ostavlja bez daha, ostali bez teksta, bruji region, bruji Europa…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije