Snimak koji pokazuje sve: Poslije Tadića, pojavio se Livaković, Turcima je rekao samo dvije riječi!

Nakon trijumf protiv Sivasspora

Snimak koji pokazuje sve: Poslije Tadića, pojavio se Livaković, Turcima je rekao samo dvije riječi!

Admin Čaušević

Balkanski fudbaleri u Fenerbahceu su posljednjih dana bili tema turskih medija, pogotovo nakon što je turski velikan pretrpio ubjedljiv poraz u Konferencijskoj ligi. Međutim, snimak poslije domaćeg trijumfa u prvenstvu Turske pokazuje sve o atmosferi u istanbulskom klubu.

Kada god Fenerbahce izgubi pojavi se određena teorija koja ruši atmosferu u tom timu tako je bilo i nakon poraza 6:1od Nordsjaellanda poslije čega je ugrožen plasman u nokaut fazu Konferencijske lige.

Međutim, scene ix mixed zone stadiona Sukru Saracoglu pokazale su zapravo suprotno i da uopšte ništa nije onako kako se čini. Jer u Turskoj sve varira od raspoloženja.

Fenerbahceu je bio dovoljan visok trijumf nad Sivassporom sa 4:1 da se sve drvlje i kamenje baci u Bosfor i loše stvari zaborave.

Nakon što je Dušan Tadić izašao s osmijehom i prošao pored novinara iza njega se pojavio i Dominik Livaković koji je bio u društvu Irfana Cana.

Oglasi

Hrvatski golman se kratko obratio turskim novinarima. Na turskom jeziku im je rekao "Vidimo se" te mahnuo rukom. Sve je uradio s osmijehom.

Iako se putem turskih medija piše o poljuljanoj atmosferi i slabostima ekipe Fenerbahcea, ubjedljiva pobjeda nad Sivassporom je sve loše stvari ostavila po strani.

Zanimljivo da su praktično jedino Livakovića branili turski navijači nakon potopa u Danskoj pošto je na tom meču imao niz fenomenalnih odbrana i pored šest primljenih golova.

Fenerbahceu je svakako prioriteti tursko prvenstvo i osvajanje titule koja se čeka deceniju. Pobjeda nad Sivassporom je osigurala ostanak na prvom mjestu. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, vrlo blizu je derbi sezone u Turskoj pošto je veoma blizu duel Fenerbahcea i Galatasaraya. Prvi ovosezonski duel dva jedina kandidata za titulu igra se 24. novembra.

Dva istanbulska velikana su izjednačena na tabeli, ali Fenerbahce ima bolju gol-razliku. Nema sumnje da će Istanbul goriti na dan utakmice koja se u Turskoj čeka mjesecima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije