Široki Brijeg predstavio novo pojačanje: Stigla je "plava devetka"
Foto: NK Široki Brijeg

Radić potpisao

Široki Brijeg predstavio novo pojačanje: Stigla je "plava devetka" · Zvanično

E. Ganibegović

NK Široki Brijeg danas je predstavio novo pojačanje.

Hercegovački klub potvrdio je dolazak Dominika Radića, 26-godišnjeg hrvatskog napadača kojeg su nazvali novom plavom devetkom.

"Dominik Radić je novi napadač Širokog Brijega. Zadužio je broj devet i potpisao vjernost Plavo-bijelima s Pecare do kraja sezone.

Dvadesetšestogodišnji hrvatski golgeter s bh. dokumentima na Pecaru stiže nakon odrađene prošle sezone u momčadi ŠFK Sered, slovačkom prvoligašu koji je, unatoč vrlo dobrom uspjehu i visokom petom mjestu, zbog nemogućnosti osiguravanja infrastrukturnih uslova ostao bez licence za nastup u Fortuna ligi i evropskim kvalifikacijama u ovoj sezoni.

Dominik Radić iza sebe ima bogato međunarodno iskustvo. Sezonu prije igranja u najjačem slovačkom fudbalskom takmičenju novi je napadač Širokog Brijega branio boje češke Sigme iz Olomouca.

Najveći trag u dosadašnjoj karijeri ostavio je igrajući za slovenački Rudar iz Velenja. Iskustvo igranja u HNL stjecao je u dresovima Intera iz Zaprešića i koprivničkog Slaven Belupa", objavio je NK Široki Brijeg.

🆕✍🏼 Dominik Radić je nova plava devetka Dominik Radić je novi napadač Širokog Brijega. Zadužio je broj devet i potpisao...

Posted by NK Široki Brijeg on Friday, September 2, 2022

Inače, Radić je samo još jedno u nizu pridošlica na Pecaru ovog ljeta. Stigli su još Kuprešak, Pranjić, Turković, Lovrić, Knežević, Suto, Taddei, Oliveira, Kpan, Josipović i drugi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vidjet ćemo kako će se ovaj fudbaler rođen u njemačkom Hannoveru uklopiti u ekipu koja je definitivno jedno od najugodnijih iznenađenja ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

NK Široki Brijeg je prvi poraz upisao tek u sedmoj utakmici i to od sjajnog Tuzla Cityja, a ispočetka sezone bio je i vodeći tim na tabeli. Trenutno je s 12 poena na petom mjestu. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fino alla Fine
Ovo je jedini klub iz Bosne i Hecegovine koji ne postujem!Samo iz razloga, politike istog da za druge,i drugacije nema mjesta u istom!
5 2
PRESEDAN
Ovo samo u hercegovini ima da se za dan završi državljanstvo,svugdje to traje par mjeseci ali u HNK odmah dobiješ.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi