Remi Domžala i Maribora u sjajnom meču, Ibričić ponovo postigao gol

Meč završio rezultatom 3:3

Remi Domžala i Maribora u sjajnom meču, Ibričić ponovo postigao gol

E. Čaušević

Fudbaleri Domžala i Maribora remizirali su danas u sjajnom meču (3:3) u okviru 20. kola slovenske Prve lige.

Domžale su imale prednost od 3:1 nakon prvog poluvremena i činilo se da će doći do pobjede, ali se Maribor uspio vratiti i na kraju osvojiti bod.

Domaći su poveli u 14. minuti utakmice kada je Husmani pogodio za 1:0. No, samo pet minuta kasnije Maribor je poravnao na 1:1, a mrežu Domžala zatresao je Cretu.

No, sudija je u 23. minuti svirao penal za domaći tim. Loptu je uzeo iskusni bh. fudbaler Senijad Ibričić koji je pogodio za 2:1 i ponovo doveo svoj tim u vodstvo.

Domžale su do kraja prvog dijela zabile i treći gol preko Kolobarića i činilo se da je tada sve gotovo i da tri boda ostaju kod ovog tima.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Ipak, Maribor je u nastavku meča došao do remija. Gosti su na 3:2 smanjili u 67. minuti golom Vancasa, a samo tri minute kasnije Cretu je pogodio za 3:3 što je bio konačan rezultat meča.

Maribor je i dalje prvi sa 39 bodova, dok su Domžale šeste sa 26 bodova. Ibričić je odigrao cijeli meč, dok je Jasmin Mešanović u igru ušao u 89. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi