Dončić: Mi smo u velikoj prednosti pred revanš

Trener Vallette

Dončić: Mi smo u velikoj prednosti pred revanš

Midhat Šljivak

Trener Vallette Danilo Dončić veoma je zadovoljan nakon remija protiv Zrinjskog (1:1) u susretu 2. pretkola Evropske lige

Maltežani su do gola došli u 90. minuti, a Dončić ističe kako je Zrinjski bio bolji večeras, ali da je njegov tim favorit u revanšu.

"Zrinjski je definitivno bio bolji tim. Imali su veći posjed, dominaciju, čistije šanse. Mi smo tražili šanse iz kontri i na kraju nam se to isplatilo u 90. minuti", rekao je Dončić, te je dodao:

"Sve je krenulo loše po nas nakon povred glavnog defanzivca, teško smo zaustavljali napadače Zrinjskog i imali smo dosta problema. Imali smo sreće da ne primimo drugi gol i na kraju smo postigli gol i sa dobrim rezultatom ulazimo u revanš".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Dati gol na strani je uvijek velika prednost, imamo psihološku prednost, igramo pred našim navijačima. Znam da ekipama sa Balkana nije poznata vještačka trava i tu je naša prednost. Jedina prednost Zrinjskog je što su oni počeli prvenstvo, ali sve je ostalo na našoj strani i nadam se da ćemo to iskoristiti", rekao je Dončić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi