Donio Novom Pazaru opstanak, pa poručio: "Najradosniji, a ujedno najtužniji dan u mojoj karijeri"

Hadžibulić završio karijeru

Donio Novom Pazaru opstanak, pa poručio: "Najradosniji, a ujedno najtužniji dan u mojoj karijeri"

Endin Čaušević

Fudbaleri Novog Pazara sinoć su na svom terenu pobijedili Napredak sa 2:1 uspjeli su izboriti opstanak u najjačem rangu srbijanskog fudbala.

Novi Pazar je opstanak uspio da izbori pobjedom u posljednjem kolu, a jedan od junaka ovog tima bio je kapiten Sead Hadžibulić koji je postigao prvi pogodak za ovaj tim na utakmici.

Ovaj 34-godišnji veznjak je ponikao u dresu ovog kluba, te je sinoć odigrao svoju posljednju utakmicu u profesionalnoj karijeri.

Hadžibulić je saopštio da na kraju ove sezone ide u penziju i to se ostvario na sjajan način jer je sa svojim voljenim klubom izborio opstanak u društvu najboljih.

Nakon utakmice Hadžibulić se oglasio na Facebooku i otkrio je da je ovo bio ujedno najradosniji i najtužniji dan u njegovoj fudbalskoj karijeri.

"Najradosniji, a ujedno najtužniji dan u mojoj fudbalskoj karijeri. Radostan sam zbog opstanka mog voljenog kluba, zbog postignutih pogodataka u trenucima kad je to bilo najpotrebnije, kad sam dao poslednje vreme svoje karijere Pazaru i kad sam mu dao najviše što sam mogao. Jedino sam tužan zbog kraja karijere i što više neću igrati fudbal, jer fudbal je moj život i jedini način života koji ja poznajem u profesionalnom smislu. Ali to je život nas fudbalera i breme koje moramo da nosimo kada završavamo karijeru", poručio je iskusni fudbaler na Facebooku i nastavio..

Oglasi

"Želeo bih da se pre svega zahvalim Allahu koji mi je podario da vidim i osetim sve draži vezane za ovaj sport. Zahvaljujem se vernim i najboljim navijačima Torcidi Sandžak i Ekstremima koji su davali bezuslovnu podršku klubu. FK Novi Pazar zaslužuje veliku i posebnu zahvalnost jer mi je omogućio da se pre svega afirmišem kao igrač i tinejdžer na početku karijere, a sada da završim karijeru ovde što je posebna draž svega ovoga i kruna moje karijere. Hvala mojoj Akademiji fudbala Coerver koji mi pružaju veliku ljubav i zadovoljstvo mi je da sam deo te priče".

[facebook]https://www.facebook.com/semir.hadzibulic.7/posts/3971204009593482[/facebook]

Također, nakon utakmice u centru pažnje našao se i trener Veleža, Feđa Dudić, koji je svojim potezom sve oduševio.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Dudić je odlučio da se oglasi i u komentarima čestita Novom Pazaru ostanak u društvu najboljih.

"Čestitke za Novi Pazar! Ako Bog da iduće sezone još jači da budete", napisao je Dudić što je oduševilo navijače srbijanskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti