Gianluigi Donnarumma najbolji igrač EURO-a!
FOTO: EPA

Bonucci najbolji u finalu

Gianluigi Donnarumma najbolji igrač EURO-a!

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Italije prvak je Evrope.

Italijani su u finalu na Wembleyu savladali Englesku nakon boljeg izvođenja penala, regularni dio i produžeci završeni su rezultatom 1:1.

Heroj Azzura bio je golman Gianluigi Donnarumma koji je odbranio Englezima dva penala, a proed toga sjajno je branio cijeli turnir i na kraju zasluženo ponio epitet za igrača prvenstva, a nagradu mu je uručio predsjednik UEFA-e, Aleskandar Čeferin. Donnarumma je tako postao prvi golman koji je ponio titulu za najboljeg igrača prvenstva.

Leonardo Bonucci je proglašen za najboljeg igrača finalne utakmice u Londonu.

Titulu najboljeg strijelca EURO-a ponio je Cristiano Ronaldo sa pet golova, koliko je dao i Patrick Shick, ali je Ronaldo imao jednu asistenciju. Na trećem mjestu završili su Benzema, Forsberg i Kane sa četiri gola.

Što se tiče asistenata, najbolji asistent EURO-a je reprezentativac Švicarske Steven Zuber sa četiri asistencije, dok su po tri upisali Luke Shaw, Dani Olmo i Pierre-Emile Hojbjerg.

Top Komentari

alnerat
al je i chiesa mašina... agilan, ofanzivan, čupa..
18 0
dinass
Mozda realnije Kelini ili Bonuci ali nije nezasluzeno
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi