Bonucci: Wembley? Nismo zabrinuti
FOTO - EPA

U nedjelju je veliko finale

Bonucci: Wembley? Nismo zabrinuti

A. Beganović

U finalu Evropskog prvenstva na Wembleyju će snage odmjeriti Engleska i Italija.

Evropsko prvenstvo ušlo je u samu završnicu, a ko će biti novi prvak Evrope saznat ćemo u nedjelju kasno navečer.

Engleska će sasvim sigurno imati veliku podršku sa tribina Wembleyja, no to previše ne zabrinjava izabranike Roberta Mancinija.

Iskusni defanzivac Leonardo Bonucci smatra da bi pobjeda bila od ogromne važmnosti za cjelokupan italijanski fudbal, a tvrdi i da nisu zabrinuti što će se igrati pred engleskim navijačima.

"Pobjeda bi bila važan korak za italijanski fudbal. Donijela bi mnogo zadovoljstva svim Italijanima. Ne želimo izgovor, skoncentrisani smo na utakmicu i s mnogo nestrpljenja očekujemo prvi sudijski zvižduk. Razmišljamo o fudbalu, želimo se zabaviti i ništa drugo nas ne zanima. Nismo zabrinuti što ćemo protiv Engleza igrati na Wembleyju", istakao je Bonucci.

Iskusni defanzivac cijeni reprezentaciju Engleske, a pun je hvale i za napadače engleskog tima.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Znamo da nam mogu napraviti problem, moramo da pazimo na njihovu brzinu. Kane je jedan od najboljih napadača na svijetu, ali već smo igrali protiv prvoklasnih napadača", rekao je Bonucci i dodao:

"Motivisani smo, naša želja je da ne primimo gol. Radujemo se meču iako će na tirbinama uglavnom biti engleski navijači. Želimo odličnom igrom napraviti istorijski uspjeh".

Top Komentari

AcMilan_rosoneriBosna
Ako budu sudili ko protiv danske imaju malo sanse englezi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije