Galtier donio odluku za koju Pochettino nije imao hrabrosti: Zna se ko će biti prvi golman PSG-a

Novi trener im je to već saopštio

Galtier donio odluku za koju Pochettino nije imao hrabrosti: Zna se ko će biti prvi golman PSG-a

E. Čaušević

PSG je prije nekoliko dana zvanično potvrdio da je Christophe Galtier novi trener ovog kluba.

Galtier je na klupu francuskog prvaka stigao umjesto Mauricija Pochettina koji je dobio otkaz iako je na klupi Parižana bio tek nešto više od godinu dana.

Pochettino prošle sezone nije uspio da ostvari najveći cilj, a to je osvajanje Lige prvaka i čelnici kluba iz Pariza odlučili su da mu se ovog ljeta zahvale na saradnji.

Novi trener predstavljen je prije nekoliko dana i istog dana je upoznao ekipu, te je počeo pripreme za novu sezonu. Galtier je odmah napravio nekoliko promjena, a prva je bila za golmane.

Naime, u prošloj sezoni baš se nije znalo ko je prvi golman PSG-a jer je Pochettino skoro podjednako koristio Gianluigija Donnarummu i Keylora Navasa iako su u klubu očekivali da Italijan bude prvi golman.

Međutim, Pochettino nije želio tek tako da isključi Navasa iz priče i dao mu je šansu da brani čak i više utakmica nego Donnarumma koji je na Park Prinčeva stigao kao ogromno pojačanje.

No, dolaskom novog trenera to se promijenilo. Galtier je odlučio da riješi dilemu i izabere prvog golmana, a ta uloga pripala je Donnarummi. On je obavio razgovor s golmanima i Navasu je poručio da će biti rezerva u novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zbog toga se očekuje da Kostarikanac napusti PSG ovog ljeta jer sigurno je da ne želi da sjedi na klupi jer je imao dosta bolju sezonu od Donnarumme.

Top Komentari

DamirT
Vec sad vidim da ce im sezona otici u propast cim su ovoj kiksari dali ulogu prvog golmana
3 0
axel42
Jami ba, to mu je onaj Al Kalaiffi naredio!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije