Tenzije u PSG-u: Messi glavni krivac što Donnarumma ne brani?

Italijani objavili "bombu"

Tenzije u PSG-u: Messi glavni krivac što Donnarumma ne brani?

E. Čaušević

Mnogi italijanski i francuski mediji jutros su objavili da bi Gianluigi Donnarumma već narednog ljeta mogao da napusti PSG.

Donnarumma je u PSG stigao ovog ljeta nakon što mu je istekao ugovor s Milanom, te je potpisao petogodišnji ugovor s Parižanima.

Jasno je da je riječ o sjajnom golmanu koji je ljetos osvojio Evropsko prvenstvo s Italijom, ali nakon što je stigao u PSG stvari ne idu onako kako je očekivao.

Donnarumma trenutno ima ulogu drugog golmana u PSG-u jer je Mauricio Pochettino prednost dao Keyloru Navasu koji je branio na većini mečeva ove sezone.

Zbog toga su se pojavile špekulacije da bi Donnarumma već nakon jedne sezone mogao da napusti PSG i karijeru nastavi u dresu Juventusa.

No, italijanski mediji otišli su i korak dalje i objavili nastavak priče. Tako Corriere dello Sport tvrdi da je za sve kriv Lionel Messi i da zbog njega Donnarumma nije prvi golman PSG-a.

Corriere dello Sport tvrdi da je Messi podržao Navasa kod Pochettina što se tiče izbora prvog golmana, a nakon toga isto su uradili Angel Di Maria i Neymar.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Igrači iz Južne Amerike su se odvojili što se tiče atmosfere u svlačionici i navodno su Pochettinu sugerisali da Navas treba ostati prvi golman PSG-a i ove sezone bez obzira što je stigao Donnarumma.

Očito je da se to Donnarummi uopšte ne sviđa i već je dao zeleno svjetlo Raioli da pregovara s drugim klubovima.

Promo

Top Komentari

cccccc
user1612368054, Barca je propala zbog transfera Grizmanna (135), Dembelea (135), Coutinha (120), de Jonga (86), Pjanića (60) itd. Samo na njih su dali 536 miliona. A sad plate (bruto iznos). Griezmann 34 miliona, Coutinho 24, Busquets 22, Pique 20, Alba i Dembele po 20, de Jong 16, Umtiti 14. A Grizmann je u Barci bio 2 godine to je gubitak od 68 miliona, Coutinho je u Barci 3 godine to je gubitak 72 M, Dembele 4 godine to je 80 M, de Jong 2 godine to je 32 M, Umtiti 5 godina to je 70 M. Busquets, Pique i Alba su zbog plata u samo zadnje 3 sezone koštali Barcu zajedno 186 M. Samo na plate ovih igrača, Barca je izgubila još 508 miliona. Samo na plate ovih igrača i na dovođenje gore pomenutih Barca je potrošila preko MILIJARDU EURA. A gdje je tu još 20-ak igrača koji su plaćeni po 20,30,40 miliona + njihove plate. A Messi je fudbalski brend. Nije dobio ni pola onog sto je Barca zaradila na njemu. Barcelona ce izgubiti bas mnogo u finansijskom smislu odlaskom Messija. Tu su i razni sponzori, manja prodaja dresova, manja cijena ulaznica na Camp Nou jer više nisu atraktivni za gledanje itd. Opcenito citava Spanska liga je na gubitku jer im pada gledanost i dobijat ce manje para i od TV prava. Takodjer i drzava Spanija gubi oko 100 miliona jer im Messi placa porez, a porez u Spaniji je 52%. Bukvalno su svi na gubitku. NIkada mi neće biti jasno zašto su dozvolili da Messi ode iz Barcelone...
8 2
user1612368054
Mesi je svojom arogantnošću opljačkao i unazadio Barcelonu. Nemogu se oporaviti godinama.
7 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi