James Rodriguez zbog PSG-a ima neobičnu klauzulu u ugovoru
Foto - Al Rayyan

Može ići ako ga Parižani budu tražili

James Rodriguez zbog PSG-a ima neobičnu klauzulu u ugovoru

M. Šljivak

Kolumbijski fudbaler James Rodriguez postao je novi član katarskog Al Rayyana.

Ovaj 30-godišnjak napustio je Everton nakon samo jedne odigrane sezone i potpisao je trogodišnji ugovor sa katarskim klubom.

Njegov ugovor sa ovim timom sadrži i zanimljivu klauzulu po kojoj može besplatno napustiti klub, ako ga francuski PSG bilo kad bude želio u svojim redovima.

Poznato je da je Katar vlasnik francuskog velikana. Uložili su ogroman novac u klub i stvorili su jedan od najvećih timova svijeta.

Ipak, dolazak Jamesa u klub sa Parka Prinčeva je zaista nerealan i Rodriguez će u narednom periodu nositi dres katarskog kluba.

Iskusni Kolumbijac je u karijeri igrao za istinske velikane, a na listi klubova čiji je dres nosio pored Evertona su Bayern, Real Madrid, Monaco, Porto, Banfield i Envigado.

James je i najveća zvijezda reprezentacije Kolumbije za koju je odigrao 80 utakmica i postigao 23 gola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi