Donnarumma večeras ulazi u historiju Milana

Rossoneri gostuju u Reggio Emiliji

Donnarumma večeras ulazi u historiju Milana

Milan igra sjajno u finišu sezone, a zahvaljujući odličnoj rezultatskoj seriji, Rossoneri su se vratili u borbu za Evropu (Liga Evrope).

Večeras Rossoneri gostuju u Reggio Emiliji gdje će odmjeriti snage sa Sassuolom i nadaju se novoj pobjedi koja bi ih barem nakratko dovela do pete pozicije. Istina, imaće Rossoneri i utakmicu više od Rome i Napolija.

Osim što je večerašnji meč 35. kola Serije A izuzetno važan za Milan, na njemu će i golman Rossonera Gianluigi Donnarumma obilježiti veliki jubilej.

Inače, očekuje se na stadionu Mapei odlična utakmica jer je i Sassuolo u dobroj formi. Ipak, Rossoneri su favoriti prema kladionica, pa tako i prema kladionici MOZZART. Pogledajte odlične kvote koje je kladionica MOZZART spremila za duel Sassuola i Milana!

Naime, utakmica protiv Sassuola će za mladog Donnarummu biti 200. u dresu Milana.

A golman Rossonera će ponovo ući u historijske knjige Rossonera jer će postati najmlađi igrač u historiji slavnog milanskog kluba koji je stigao do 200 nastupa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Donnarumma će 200 utakmicu u dresu Milana odigrati sa 21 godinom, 4 mjesea i 26 dana.

Prije njega je najbrže do 200 utakmica u dresu Milana stigao legendarni Paolo Maldini (danas sportski direktor). On je do pomenutog broja nastupa u dresu Rossonera stigao sa 22 godine, tri mjeseva i 25 dana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.