Donnarumma zbog povrede ne igra sutra protiv SPAL-a, šta to znači za Begovića?

Mladi golman povrijeđen

Donnarumma zbog povrede ne igra sutra protiv SPAL-a, šta to znači za Begovića?

Bosanskohercegovački golman Asmir Begović od jučer je i zvanično novi član Milana. 

Begović je u redove Rossonera stigao iz Bournemoutha na posudbu do kraja aktuelne sezone i predstavljat će zamjenu za Pepea Reinu koji je prešao u Aston Villu.

Iako se očekuje da bude rezervna opcija na golu Rossonera, Begović bi šansu za igru mogao dobiti mnogo brže nego što se mislilo. Prvi čuvar mreže slavnog kluba sa San Siro stadiona Gianluigi Donnarumma ima problema sa povredom lijevog bedra. Jučer nije trenirao i, kako pišu Italijani, neće biti u opticaju za sutrašnji meč osmine finala Kupa Italije protiv SPAL-a.

Ipak, prema izvorima iz Italije, to ne znači da će gol Milana sutra čuvati naš Begović, već stariji brat Gianluigija, Antonio.

Begović je tek jučer potpisao za Milan i nije uspio da odradi ni jedan trening s ekipom pa ga trener Stefano Pioli neće odmah gurnuti u vatru već će meč vjerovatno početi s klupe za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Antonio ove sezone nije odigrao ni jedan minut jer je bio tek treća opcija na golu i sada mu se očigledno sve poklopilo da i on upiše jedan nastup. On je u klub stigao kao dio dogovora Milana i Gianluigija kada su potpisivali novi ugovor.

Ako Begović već sutra ne bude dobio šansu za igru, to bi se trebalo desiti za vikend kada Milan igra protiv Udinesea u Seriji A. Italijani pišu kako je Gigi Donnarumma upitan i za taj susret.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Strucnjak12345
To znaci da je on trenutno treca opcija u prosjecnom italijanskom klubu
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi