Velež ozvaničio dolazak pojačanja iz Hajduka
Foto: FK Velež Mostar

Lauš stigao u Mostar

Velež ozvaničio dolazak pojačanja iz Hajduka · Zvanično

E. Ganibegović

FK Velež se pojačao pred sami početak nastavka Premijer lige Bosne i Hercegovine. U mostarski klub stigla je prinova iz splitskog Hajduka.

Kako je SportSport.ba jučer i najavio, klub koji ove sezone brani trofej kupa Bosne i Hercegovine na posudbu je doveo Tina Blaža Lauša. 

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava svoje članove, navijače, simpatizere i prijatelje Kluba, kao i sportsku javnost,...

Posted by FK Velež Mostar on Tuesday, February 21, 2023

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava svoje članove, navijače, simpatizere i prijatelje Kluba, kao i sportsku javnost, da je sa HNK Hajduk Split dogovorena posudba igrača Tine Blaža Lauša do kraja sezone 2022/23.

Tino Blaž Lauš rođen je 17. marta 2001. godine u Splitu, Republika Hrvatska. Prve fudbalske korake napravio je u HNK Hajduk, u kojem je prošao sve omladinske selekcije u okviru Akademije.

Nastupao je i za drugu ekipu Hajduka u kojoj je bio jedan od najboljih igrača ostvarujući zapažene rezultate. Bio je na posudbi u HŠK Posušje u sezoni 2021/22, a u matični klub se vratio nakon posudbe u NK Istra 1961.

Oglasi

Ovaj dvadesetjednogodišnji igrač sredine terena će zasigurno dodatno osnažiti igru Rođenih i povećati kompetencije za kreiranje prodornih ofanzivnih akcija", objavio je Velež u saopštenju na zvaničnom sajtu. 

Prvi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine Velež je završio na šestom mjestu sa 24 osvojena boda.

U prvom kolu proljetnog dijela sezone, tačnije u 20. kolu naredni vikend gostuju Tuzla Cityu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U subotu su u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine savladali Posušje sa 2:0 i tako nastavili put prema odbrani naslova u najmasovnijem takmičenju u našoj zemlji.

Na današnjem izvlačenju parova za četvrtfinale kupa, voljom žrijeba Rođeni su za protivnika dobili dobojsku Slogu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
eto nam "bilog ticha" Blaza ;) FORZA RODJENIII
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi