Dortmund doveo vrijedno pojačanje
FOTO: Borussia Dortmund/Twitter

Borussia se pojačala iz Werdera

Dortmund doveo vrijedno pojačanje

Borussia Dortmund je jučer i zvanično pojačala svoje redove veznim fudbalerom iz Danske Thomasom Delaneyjom. 

Radi se o vezisti koji je karijeru započeo u Jugendu, a kasnije je igrao za Copenhagen i Werder Bremen iz kojeg je i stigao u Dortmund.

Milioneri su ga Werderu platili 17,5 miliona funti, a 26-godišnji fudbaler je potpisao četverogodišnji ugovor. On je tokom prethodne sezone upisao 32 utakmice za Werder u Bundesligi i postigao je tri gola uz pet asistencija.

Podsjetimo, Dortmund iza sebe ima slabu sezonu u kojoj je završio tek na četvrtom mjestu Bundeslige sa čak 29 bodova manje od šampiona Bayerna, pa su čelnici kjluba već počeli sa prvim pojačanjima za narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, novi trener Dortmunda od naredne sezone će biti Lucian Favre koji je prošle sezone trenirao Nicu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi