Doživio je najgoru povredu viđenu u fudbalu, amputacija je bila blizu, ali život piše bajke

Dario Scuderi počeo trenirati nakon gotovo dvije godine

Doživio je najgoru povredu viđenu u fudbalu, amputacija je bila blizu, ali život piše bajke

M. Šljivak

Kada je mladi fudbaler Borussije iz Dortmunda Dario Scuderi u septembru 2016. godine doživio tešku povredu zbog koje mu je čak prijetila amputacija noge, činilo se kako mladi Italijan nikad više neće ni šutnuti lopte.

Međutim, 21 mjesec kasnije Scuderi vrijedno trenira. Želi povratak fudbalu, iako su mu ljekari saopštili kako je njegova povreda nešto najgore što su ikad vidjeli, jer je osim koljena stradalo gotovo sve ostalo u lijevoj nozi.

Počeo je sa treninzima i pokušaće ovaj 20-godišnjak da ponovo radi ono što najviše voli - igra fudbal.

"To je bila najgora povreda koju možete zamisliti. Sve mu jeuništeno od ligamenata do mišića", rekao je doktor Michael Strobel i tvrdio je da Scuderi nikad više neće moći da zaigra fudbal.

Međutim, Italijan se potrudio da nadmaši sve prognize. Marljivo je radio na povratku i sada je ponovo počeo raditi sa loptom.

Ko zna, možda ga uskoro i vidimo na terenu, iako mu niko nije davao šanse za potpuni oporavak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Comebackstronger💪💪#bvb#footbonout

A post shared by Dario Scuderi (@darioscuderi98) on

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi