Dortmund nošen pobjedom nad Realom gostuje Mujdži

Bavarci dočekuju Apotekare

Dortmund nošen pobjedom nad Realom gostuje Mujdži

A. Haznadarević

Večerašnji duel Augsburga i HSV-a, otvorit će novo, deveto kolo njemačke Bundeslige. Ujedno, biće to jedini meč koji je planiran za petak, dok će se u subotu odigrati pet, a u nedjelju preostale tri utakmice.

 

Prvi bundesligaški duel devetog kola mogao bi donijeti dosta neizvjestan meč, s obzirom na to da i jedna i druga ekipa igra sa dosta promjenjivom formom, a razlika na tabeli je četiri boda u korist gostiju iz Hamburga. HSV je deseti na tabeli, a Augsburg šesnaesti. 

 

U subotu, pred nama su susreti Fortune i Wolfsburga, Fürtha i Werdera, Mainza i Hoffenheima, Freiburga i Dortmunda, te Schalkea i Nürnberga.

 

Prilično solidna jedanaesta ekipa Bundeslige Fortuna, na svom stadionu dočekuje uzdrmani Wolfsburg, klub koji je ne tako davno predvođen bh. dvojcem žario i palio njemačkim terenima, sada je zakovan za dno. U pokušaju da se nešto napravi, da na kraju ne bi morali spašavati goli život, uprava Vukova je smijenila trenera Felixa Magatha. Tim će na gostovanju kod Fortune, sa klupe voditi trener druge momčadi Lorenz-Gunther Kostner.

 

Momčad koja je također u nezavidnoj poziciji i koju samo gol razlika stavlja ispred Wolfsburga Greuther Fürth, sastat će se sa Werderom. Gosti iz Bremena se nalaze na osmom mjestu, te imaju pet bodova više od domaćeg Fürtha.

 

Osmoplasirani Mainz, u okviru devetog kola Bundeslige, odmjerit će snage sa Hoffenheimom. Ekipa našeg Sejada Salihovića od početka sezone igra dosta promjenjivo, te nikako ne može da uhvati pravi ritam. Trenutno su na četrnaestom mjestu na tabeli, a na gostovanju kod Mainza će već po treći put zaigrati oslabljeni za našeg reprezentativca Sejada Salihovića, koji još uvijek odrađuje svoju suspenziju od četiri utakmice.

 

Ove sezone dosta dobri Schalke u Glesenkirchenu će dočekati Nürnberg. Domaći u ovaj meč ulaze kao trećeplasirani tim sa sedamnaest bodova, dok gosti na svom kontu imaju devet bodova manje i nalaze se na petnaestoj poziciji.

 

Subotnji, za nas možda i najzanimljiviji susret, odigrat će Freiburg i Borussia Dortmund. Ekipa čije boje brani naš reprezentativac Mensur Mujdža, je u posljednja dva kola ostvarila dvije dosta lagane pobjede, te će sutra imati priliku da se okuša protiv jednog dosta ozbiljnijeg konkurenta i branioca naslova. Dormund sa druge strane u Bundesligi igra prilično razočaravajuće, ali zato u Ligi prvaka im ide više nego dobro, te će pozitivnu klimu nastalu nakon velike pobjede protiv Kraljeva iz Madrida, pokušati prenijeti i na igru u domaćem prvenstvu. Freiburg se trenutno nalazi na sedmoj poziciji, dok je Dortmund četvrta momčad Bundeslige.

 

U nedjelju će se odigrati i posljednja tri susreta, u kojima će snage odmjeriti Stuttgart i Eintracht, Hannover i M'Gladbach, te Bayer München i Bayer Leverkusen.

 

Dvanaestoplasirani Stuttgart se zahvaljujući Vedadu Ibiševiću konačno odlijepio od dna, te je u posljednja tri kola upisao sedam poena. Ipak, iako im je, može se reći, u Bundesligi krenulo, Švabe u Evropa ligi i dalje ne mogu doći do prve pobjede, a posljednji meč u kojem su dočekali Kopenhagen, završen je sa blijedih i prilično razočaravajućih 0:0. U devetom kolu, Ibišević i društvo će ispred sebe imati najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka Bundeslige, momčad Eintrachta, koji i dalje koliko-toliko pokušava držati korak za prvoplasiranim Bayernom, te će biti više nego opasan protivnik domaćem Stuttgartu.

 

Hannover, koji za sada u rukama ima dobru šestu poziciju, ugostit će Borussiju Monchengladbach. Gosti u ovaj susret ulaze sa tri boda manje i trenutno se nalaze na trinaestoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Utakmica koja će zatvoriti ovo kolo i vjerovatno i najzanimljiviji nedjeljni susret, odigrat će minhenski Bayern i Bayer Leverkusen. Bavarci su jedina ekipa sa pomalo nevjerovatnim, maksimalnim učinkom u dosadašnjih osam kola, te taj podatak sam po sebi govori o težini zadatka koji pred sobom imaju gosti iz Leverkusena. Inače, Apotekari se trenutno nalaze na petoj poziciji na tabeli, a s obzirom na to da u posljednjih pet kola ne znaju za poraz, zasigurno nas očekuje jako zanimljiv okršaj.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.